О установи

Установа за смештај старих лица (капацитета 20 смештајних места) и служба за помоћ у кући и кућну негу, основана је 1990. год. као Домско одељење при међуопштинском Центру за социјални рад Бачка Паланка и Бачки Петровац. Због прихвата великог броја избеглица (већ од маја 1991. године), Црвени крст Србије и УНЏЦР 1993. године изградили су нам засебан објекат за смештај избеглица (80 смештајних места).

Одлуком Владе РС бр. 002-2001/98 од 21. 05 1998. год. издвајањем Домског одељења из Центра за социјални рад формиран је Геронтолошки центар у Бачкој Паланци.

Средствима из буџета Републике Србије током 2006. и 2007. године изградили смо нови објекат и на тај начин спојили први и други део, тако да смо добили установу под јединственим кровом и са неопходним пратећим простором.

Средствима која су обезбеђена од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у периоду 2015. – 2016. год. изграђени су Прихватилиште и Дневни боравак  у дворишном простору установе.

Установа се налази на главном путу, на самом улазу у насеље Синај, на месту  доступном  јавном превозу,  удаљена 1,7 километра од центра града на путу Бачка Паланка – Обровац.

Геронтолошки центар у Бачкој Паланци се налази на адреси: Банатска бр. 4.

Прилаз објекту је приступачан за несметан долазак возила са корисницима који се отежано крећу и за самостално кретање корисника инвалидских колица и других помагала.

У непосредној близини установе налази се добро снабдевена продавница прехрамбене робе, два маркет-киоска са дневном штампом, три пекаре, апотека, црква.